Успешно одржано гитарско такмичење

У нашој школи је 26. новембра 2022. године по први пут одржано гитарско такмичење ученика основних музичких школа Србије. Такмичење је реализовано у оквиру музичке манифестације Мини гитар фест (ГМФ) “Михаило Златковић“. Пред жиријем који су чинили проф. Вера Огризовић, проф. Богдан Благојевић и проф. Милош Вуковић представило се двадесет двоје учесника који су у Аранђеловац дошли из различитих градова и крајева Србије.

Такмичари су наступили у три категорије. За лауреата такмичења је проглашена Калина Јовановић из Ваљева, која је добила плакету с ликом Михаила Златковића и школску класичну гитару. Огњен Ристић из Велике Плане добио је сталак и клупицу за гитару, док је трећепласирани Немања Илић из Ниша награђен комплетом гитарских жица. Такође, Огњен Ристић, Калина Јовановић и Теодора Васиљевић (Уб), освојили су и златне медаље као најуспешнији такмичари у својим категоријама. Остали првонаграђени и другонаграђени учесници  добили су дипломе.

На такмичењу су наступили и ученици наше школе и остварили запажене резултате. Из класе наставника Александра Сарбића резултате су постигли: Сергеј Глигоријевић, 2. разред – 1. награда, Вукашин Сарић, 2. разред – 1. награда,  Тодор Јевтић, 3. разред – 1. награда и Александар Јовановић, 3. разред – 2. награда, а из класе наставника Милоша Вуковића Михајло Радовић, 2. разред – 1. награда, Тодор Сујић, 3. разред – 2. награда и Огњен Сујић, 4. разред – 1. награда.

Захвални смо на поверењу које су нам указали идејни творци такмичења – Удружење грађана “Арт дружина“ и искрено се надамо да ово гитарско такмичење постане традиционална манифестација како Аранђеловца, тако и Србије.

Више информација можете наћи на заваничном сајту Гитар мини феста, а у прилозима телевизија Сунце и Шумадија можете и погледати како је протекло такмичење:

 

You may also like...