In memoriam: Михаило Златковић

Дана 16. новембра 2020. године изненада нас је напустио наш вољени колега Михаило Златковић. Вест о прераном одласку нашег Михаила са неизмерном тугом је примљена у колективу који ће га памтити по искреној и великој колегијалности, изузетном приступу у раду са ученицима, таленту и сјајном умећу на гитари, дивним наступима које нам је приредио, а пре свега по скромности, племенитости и ведром духу.

Михаило Златковић рођен је 1994. године. Завршио је Основну музичку школу „Петар Илић“ у Аранђеловцу у класи професора Младена Жица, а потом Средњу музичку школу „Јосип Славенски“ у Београду, у класи професора Ненада Кондића.

Освајао је прве и друге републичке и међународне награде, а до сада је наступао у Београду, Новом Саду, Аранђеловцу, Луцерну (Швајцарска), Москви (Русија), Милану и Напуљу (Италија), Подгорици и Бару (Црна Гора). Такође, наступао је и у оквиру књижевних промоција и других културних програма у Београду и по Србији. Имао је и телевизијске наступе (у оквиру емисија РТС-а, Студија Б, РТВ „Шумадија“).

Похађао је мајсторске курсеве код најзначајнијих гитарских педагога (Hubert Kappel, Xuefei Yang, Edin Karamazov, Roberto Fabbri, Дарко Карајић, Срђан Тошић, Алаксандар Хаџи-Ђорђевић). Диплому је стекао на Одсеку за класичну гитару на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професорке Вере Огризовић.

Педагошко искуство, као наставник гитаре, стицао је у музичким школама „Петар Илић“ у Аранђеловцу, „Јосиф Маринковић“, „Артистикум“ и „Piccolo музички центар“ у Београду. Његови ученици су остварили одличне успехе и освојили многобројне награде на домаћим и интернационалним такмичењима.

 

Збогом наш драги Михаило. Небо је сада твоја учионица, а анђели твоји ученици.

You may also like...