Концерт Миодрага Крстића

У петак, 21. априла, са почетком у 18 часова у Малој сали наше школе биће одржан концерт хармоникаша Миодрага Крстића. Миодрагу ће на концерту подршку пружити пијаниста Коста Кнежевић, који ће овом приликом заменити оркестарску деоницу у делима Вацлава Тројана и Астора Пјацоле. Након концерта који се одржава у петак, у суботу 22. априла, Миодраг Крстић ће одржати мастерклас за ученике наше школе који похађају хармонику.

 

Миодраг Крстић је започео школовање у МШ „Др Војислав Вучковић”, у класи професорке Биљане Радосављевић. На ФМУ Београд, одељење у Крагујевцу, дипломирао је у класи професора мр Војина Васовића, а постдипломске студије је завршио у класи професора Радомира Томића. Тренутно је на трећој години докторских студија у класи професора др Зорана Ракића. Запослен је у МШ „Ватрослав Лисински” и МШ „Даворин Јенко” у Београду као професор хармонике. Добитник је многобројних награда, а као солиста и камерни музичар одсвирао је велики број концерата у Србији и иностранству. Снимао је за Радио и Телевизију Србије. Од 2013. до 2015. године је изводио мултимедијалну представу Трансибирска Проза за коју је осмислио и написао музику. Као професор хармонике континуирано доприноси развоју педагогије,  методике наставе и извођаштва. Превео је са словачког на српски језик књигу Мерте Сезекиове „Историјат и методика хармонике” и написао рад „Унификација инструмента хармоника у извођачкој пракси у Србији”. Често учествује у раду жирија на домаћим такмичењима и фестивалима. Његови ученици су освојили велики број првих награда на домаћим и међународним такмичењима.

Коста Кнежевић је завршио нижу и средњу музичку школу „Коста Манојловић” у Земуну у класи професорке Ане Живановић. Завршио је основне и мастер академске студије у класи редовног професора Ратимира Мартиновића и стручне сараднице Валентине Ненашеве на музичком департману Академије Уметности у Новом Саду. У току студија, учествовао је у програму размене студената Ерасмус+ на Факултету музичке и визуелне уметности у Печују, у класи професора Чабе Кираља. Усавршавао се у класи професора Павела Рајкерса на Уметничком колеџу Ченгду универзитета у Кини као стипдендиста министарства просвете Кине. Тренутно је запослен у звању доцента на катедри за клавир Академије уметности у Новом Саду на предмету Упоредни клавир.  Усавршавао се на мајсторским курсевима код многих еминентних професора и остварио је значајан успех на бројним такмичењима. Учествовао је на многобројним концертима широм Србије. Активно наступа на концертима у Ченгду-у (Кина), од којих је најзначајнији маратон Бетовенових клавирских соната поводом обележавања 250. годишњице композиторовог рођења. Успешан је корепетитор и камерни музичар.

You may also like...