Фестивал 2018.

ОМШ „Петар Илић“ већ једанаест година за редом успешно организује Међународни музички фестивал у Аранђеловцу.

Фестивал је увак имао добар одзив такмичара и високо се котира међу сличним такмичарским приредбама. Током претходних осам година, пред нашим жиријима свирало је и певало неколико хиљада такмичара – најпосећенији је био Други међународни фестивал 2009. године, када је било пријављено око 400 такмичара.

Фестивал ће се одржати од 03. до 19. марта 2018. године у Аранђеловцу за соло певање, клавир, хармонику, виолину, клавирски дуо и комплементарни клавир, за ученике основних и средњих музичких школа, као и за студенте основних и мастер академских студија.

Детаљне информације о пропозицијама Фестивала можете наћи овде а кликом на следећи линк се можете пријавити – Пријава 2018. (пријава је у .pdf формату).

Поред такмичења и припрема за неке наредне подухвате, учесници нашег Фестивала имају прилику да обиђу и упознају Аранђеловац, град – бању који има много тога да понуди. Места која такмичари свакако треба да обиђу су:

  • Парк Буковичке бање, на преко 22 хектара у коме су изложене скулптуре од венчачког белог мермера, дугогодишњи стваралачки резултат вајара, учесника надалеко познате смотре уметности „Мермер и звуци“
  • Пећина Рисовача, значајно палеонтолошко и археолошко налазиште,
  • Видиковац на планини Букуља и још много тога.